Klasyczne śledzie w oleju z cebulką

5 (142 ocen)

  • 20 min

Śledzie w tym wydaniu są zawsze obecne na stole na imieninach mojego taty.

  • 20 min

Składniki:

  • 5 filetów śledziowych
    1 duża cebula
    mleko
    woda
    olej słonecznikowy
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Sledzie marynowane Przystawki

Klasyczne śledzie w oleju z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie należy wymoczyć, aby nie były zbyt słone. W tym celu zalewamy je wodą oraz mlekiem w proporcji 50:50 tak aby śledzie były zakryte.
  • 2. Śledzie wysuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na mniejsze części.
  • 3. Zalać śledzie olejem; pokroić cebulkę w kostkę i dodać ją do śledzi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować