klasyczne magdalenki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Doskonałe solo jak i w duecie z konfiturą malinową

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 2 szklanki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - jajka: 3 sztuki
    - roztopione i przestudzone masło: 6 łyżek
    - mleko: 0.33 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - olejek waniliowy: 1 szczypta

Klasyczne magdalenki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem, wanilią i połową mleka.
  • 2. Stopniowo dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy na wysokich obrotach na gładką masę.
  • 3. Na koniec dodajemy resztę mleka i roztopione masło. Foremki wypełniamy ciastem prawie do pełna. Pieczemy w 180 stopniach przez 15-18 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy