Klasyczna surówka z kiszonej kapusty

4.97 (157 ocen)

Smaczna, prosta i z tradycją - prawdziwa bomba witaminowa :) ma jeszcze 2 zalety : jest tania a w lodówce może poleżeć 2 - 3 dni, więc można zrobić na zapas.

Składniki:

  • 500 g kiszonej kapusty
    1 większe soczyste jabłko, może być słodkie
    1 średnia marchew
    1 większa cebula
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    2-3 łyżki oliwy lub oleju
    2 łyżeczki cukru, sól, pieprz mielony
Wystaw ocenę:

4.97 (157 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Klasyczna surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-071mpse 1. Kapustę jeżeli za kwaśna to przepłukać, posiekać, dodać do niej jabłko pokrojone w drobną kosteczkę, startą marchewkę, posiekaną cebulę i natkę, wlać oliwę, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i cukrem.

    Ostawić na 10 minut aby smaki się wkomponowały :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować