Kitajec

4.99 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To pyszne danie robię często, bo rodzinie bardzo smakuje. Jest łatwe, doskonałe również dlapoczątkujących.

Składniki:

  • ● 1 szklanka mąki
    ● 10 dag szynki
    ● 25 dag żółtego sera
    ● 1 jajko
    ● 4-5 łyżek mleka
    ● oregano
    ● olej do smażenia
    ● keczup
Wystaw ocenę:

4.99 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Kitajec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę kroimy w małą kostkę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wkładamy do miski, wsypujemy przesianą mąkę i mieszamy.
  • 2. Wbijamy jajko i wlewamy mleko. Wyrabiamy jednolitą masę. Dodajemy szczyptę oregano. Jeszcze raz dokładnie mieszamy. Dłonią formujemy
    placuszki.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej. Układamy placki i smażymy na złoto. Podajemy gorące, polane keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować