Kiszona kapusta z buraczkami

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam gotować i dekorować różne potrawy. Sałatkę z kapusty, łatwą do zrobienia-polecamzwłaszcza osobom dbającym o linię.

Składniki:

  • ● 0,5 kg kapusty kiszonej
    ● 2 szklanki białej fasoli
    ● 2 czerwone buraki
    ● 1 duża cebula
    ● olej
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Kapusta kiszona

Kiszona kapusta z buraczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przelewamy wrzącą
    wodą, odciskamy i kroimy.
    Wcześniej namoczoną fasolę
    gotujemy do miękkości,
    buraczki szorujemy i gotujemy,
    a gdy ostygną, obieramy
    i kroimy w słupki. Cebulę kroimy
    w kosteczkę.
  • 2. Do kapusty dodajemy
    fasolę, buraczki i cebulę.
    Mieszamy, dodajemy olej,
    doprawiamy solą i pieprzem
    do smaku i ponownie mieszamy.
    Odstawiamy na godzinę,
    by sałatka się przegryzła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować