Kiszka ziemniaczana

4.5 (200 ocen)

  • 55 min

Przepis od mamusi.

  • 55 min

Składniki:

  • 2 metry jelita
    2 kg ziemniaków
    1l krwi
    3 łyżki soli
    3 łyżeczki pieprzu
    3 cebule
    3 szklanki kaszy gryczanej
    6 szklanek wody
    1/2 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiszka ziemniaczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotowujemy dodajemy łyżeczkę oleju, kaszę gryczaną, wstawiamy na najmniejszy ogień, przykrywamy i gotujemy do momentu aż kasza pochłonie wodę. Ziemniaki obieramy,przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy kasze gryczaną , doprawiamy do smaku solą i pieprzem,,mieszamy. Cebulkę obieramy,kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju,dodajemy do farszu ziemniaczanego.Na koniec dodajemy krew, mieszamy. Następnie farszem nadziewamy jelita.Na końcach zawiązujemy nitką,aby farsz nie wypłynął. Pieczemy 90 minut w 190 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.43 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie
kiszka ziemniaczana

To może cię zainteresować