Kisiel truskawkowy

0 (0 ocen)

Pyszny domowy deserek z truskawek. Odkąd zaczęłam robić sama takie desery, nie kupuję już gotowców w sklepie.

Składniki:

  • na kisiel
    truskawki - 600 g
    cukier - 4 łyżki
    mąka ziemniaczana - 2 łyżki
    dekoracja
    truskawki
    listki melisy

Kisiel truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki oszypułkować, opłukać, przełożyć do rondla zasypać cukrem, odstawić na godzinę.
  • 2. Do truskawek wlać trochę wody, postawić na ogniu, gotować kilka minut na wolnym ogniu.
  • 3. Następnie za pomocą sitka wybrać truskawki.
  • 4. Wody dolać do soku, tyle aby było 500 ml płynu.
  • 5. Wody dolać do soku, tyle aby było 500 ml płynu.
  • 6. Kisiel przelać do pucharków, udekorować listkami melisy i truskawkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy