Kieszonki ze śliwką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min

Schab w innym wydaniu w formie kieszonek.Polecam nadzienie z śliwek, mojej rodzinie bardzo smakowało. Schab nie musi być nudny.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu po 2 cm grube
    10 śliwek węgierek
    10 dkg boczku wędzonego
    2 korniszony
    sól, pieprz
    cubrzyca czerwona
    mąka pszenna
    olej

    sos:
    wywar od pieczenia sosu
    1/2 szklanki śmietany 18 %
    1,5 łyżki krupczatki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Korniszony Dania główne

Kieszonki ze śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab nacięty 1. Plastry schabu nacinam z jednej strony tworząc kieszonkę. Solę, pieprzę, posypuje cubrzycą w środku kieszonki i na zewnątrz.
  • śliwki i korniszony w kieszonkach 2. Śliwki kroję na pól wzdłuż, pozbawiam pestek, korniszona kroje w paski, boczek także. Kieszonki nadziewam śliwką, boczkiem, i ogórkiem.
  • kieszonki obtoczone z mące 3. Obtaczam w mące i smażę na oleju. W między czasie podlewam wodą i duszę na wolnym ogniu aż schab będzie miękki około godzinę.
  • kieszonki smazone 4. Podczas smażenia mięsa i podlewania otrzymałam około 1 szklankę wywaru. Do kubka wlewam śmietanę, dodaję do niej mąkę i rozrabiam. Po wyjęciu mięsa wlewam do gotującego się wywaru. Mieszam do zagotowania i wyłączam gaz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować