2 większe piersi z kurczaka
15 dag sera żółtego w kostce
100 g zielonego groszku
sól do smaku
pieprz do smaku
2 jajka
bułka tarta do obtoczenia
olej do smażenia
Kieszonki z kurczaka z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi oczyścić, opłukać. W najgrubszym miejscu naciąć nożem w środku. Nacinać środek tak, aby powstała kieszonka. Nie przecinać do końca. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Startym serem i zielonym groszkiem na przemian nadziewać wcześniej przygotowane kieszonki. Miejsce rozcięcia można spiąć wykałaczką. Kieszonki posypać solą i pieprzem a następnie panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Smażyć na nim kieszonki na rumiano ze wszystkich stron. Po usmażeniu podawać w całości lub pokroić w plastry pamiętając o wyjęciu wykałaczek.
Komentarze