Kieszonki z kurczaka z groszkiem

0 (0 ocen)

pyszne na obiad i nie tylko

Składniki:

  • 2 większe piersi z kurczaka
    15 dag sera żółtego w kostce
    100 g zielonego groszku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    2 jajka
    bułka tarta do obtoczenia
    olej do smażenia

Kieszonki z kurczaka z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi oczyścić, opłukać. W najgrubszym miejscu naciąć nożem w środku. Nacinać środek tak, aby powstała kieszonka. Nie przecinać do końca. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Startym serem i zielonym groszkiem na przemian nadziewać wcześniej przygotowane kieszonki. Miejsce rozcięcia można spiąć wykałaczką. Kieszonki posypać solą i pieprzem a następnie panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Smażyć na nim kieszonki na rumiano ze wszystkich stron. Po usmażeniu podawać w całości lub pokroić w plastry pamiętając o wyjęciu wykałaczek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy