Kieszonki z fetą

4.5 (182 ocen)

Pyszne kieszonki na niedzielny obiad

Składniki:

  • filet z piersi kurczaka- 1 podwójny
    jajko -1 szt
    sól i pieprz
    ser feta - 150 g
    płatki kukurydziane- 1 szkl
    mąka -3 łyżki
    tłuszcz
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety drobiowe podzielić na 4 płaty.
  • 2. W każdej piersi zrobić nożem nacięcie,aby powstała kieszonka,uważając przy tym, aby nie przeciąć mięsa na wylot.
  • Kieszonki z fetą 3. Ser feta pokroić w słupki.
    Do środka kieszonek włożyć słupki sera feta,brzegi lekko docisnąć,oprószyć kieszonki solą i pieprzem
  • Kieszonki z fetą 4. Płatki kukurydziane wysypać na ściereczkę,zmiażdżyć je wałkiem do ciasta.
    Jajko roztrzepać z solą i pieprzem,zanurzać w jajku kieszonki,panierować w płatkach kukurydzianych.
  • Kieszonki z fetą 5. Kieszonki smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować