Kieszonki teściowej

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Oto jeden z przepisów podpatrzonych u mojej teściowej. To świetne danie – pyszne, sycące,oryginalne i z łatwo dostępnych składników.

Składniki:

  • ● 1 kg schabu (ok. 6 kotletów)
    ● przyprawy do mięsa
    ● 2 jajka
    ● bułka tarta

    Farsz:
    30 dag żółtego sera
    ● 5 ząbków czosnku
    ● 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
    ● sól
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki teściowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kieszonki teściowej 1. Mięso kroimy w grubsze plastry tak, by pośrodku można było zrobić nacięcie i kieszonkę. Delikatnie rozbijamy. Kieszonki z wierzchu i w środku nacieramy przyprawą do mięsa.
  • 2. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, czosnek kroimy w kosteczkę, dodajemy natkę i sól, mieszamy. Farsz wkładamy do kieszonek. Mięso panierujemy w jajku i bułce i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować