• Kieszonki teściowej

    Autor: Kinga Zelent, Białystok

  • Oto jeden z przepisów podpatrzonych u mojej teściowej. To świetne danie – pyszne, sycące,oryginalne i z łatwo dostępnych składników.

  • Składniki

    ● 1 kg schabu (ok. 6 kotletów)
    ● przyprawy do mięsa
    ● 2 jajka
    ● bułka tarta

    Farsz:
    30 dag żółtego sera
    ● 5 ząbków czosnku
    ● 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
    ● sól
    ● olej

  • Sposób przygotowania

    1.
    Kieszonki teściowej - krok 1

    Mięso kroimy w grubsze plastry tak, by pośrodku można było zrobić nacięcie i kieszonkę. Delikatnie rozbijamy. Kieszonki z wierzchu i w środku nacieramy przyprawą do mięsa.

    2.

    Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, czosnek kroimy w kosteczkę, dodajemy natkę i sól, mieszamy. Farsz wkładamy do kieszonek. Mięso panierujemy w jajku i bułce i smażymy z obu stron na złoty kolor.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    moj_niedzielny_obiad, schab
  • 0 komentarzy

Autor: Kinga Zelent, Białystok

RedakcjaPP 5900

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-03-27T18:23:44+02:00

853 odwiedziny

Dodane przez: RedakcjaPP


Sprawdź książki z tym przepisem

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PP_10-2009

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »