Kieszonki nadziane leczo

0 (0 ocen)

Ciekawy sposób na podanie schabu

Składniki:

  • 6 plastrów schabu wieprzowego bez kości
    sól, pieprz do smaku
    2 pomidory
    1 cukinia
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka cukru
    1 jajko
    bułka tarta do panierowania kieszonek
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Kieszonki nadziane leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu rozbić, posypać solą i pieprzem z jednej i drugiej strony. Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Cukinię opłukać, odciąć końcówki, wykroić pestki ze środka i miąższ pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, wykroić gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Przełożyć wszystkie warzywa i usmażyć na pól miękko. Pod koniec smażenia dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i cukier. Wszystko razem dobrze wymieszać. Ostudzić. Na każdy rozbity plaster schabu położyć porcję usmażonych warzyw. Dobrze zwinąć, żeby farsz nie wyciekł. Tak przygotowane mięso obtoczyć w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Na patelni ponownie rozgrzać tłuszcz. Smażyć na nim mięso z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować