Kieszonki nadziane leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry schabu rozbić, posypać solą i pieprzem z jednej i drugiej strony. Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Cukinię opłukać, odciąć końcówki, wykroić pestki ze środka i miąższ pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, wykroić gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Przełożyć wszystkie warzywa i usmażyć na pól miękko. Pod koniec smażenia dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i cukier. Wszystko razem dobrze wymieszać. Ostudzić. Na każdy rozbity plaster schabu położyć porcję usmażonych warzyw. Dobrze zwinąć, żeby farsz nie wyciekł. Tak przygotowane mięso obtoczyć w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Na patelni ponownie rozgrzać tłuszcz. Smażyć na nim mięso z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Komentarze