Kieszonki drobiowe to fajny , lekki i szybki obiad, nie tylko na niedzielę . Ładnie też wyglądają przekrojone na pół na półmisku z różnymi rodzajami mięs , podane na zimno, zawsze wzbudzają zainteres
50 min
Składniki:
duża podwójna pierś z kurczaka , ½ kg szpinaku lub 30 dag pieczarek, cebula,sól,pieprz, przyprawa do kurczaka , majeranek , czosnek granulowany.
Kieszonki drobiowe ze szpinakiem lub pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• piersi delikatnie naciąć nożem w środku tak, aby zrobić głęboką kieszeń. Wychodzą dwie kieszonki
• cebulę podsmażyć na oleju , dodać szpinak , przyprawić solą i pieprzem,krótko smażyć , odparować nadmiar wody .
• pieczarki podsmażyć , przyprawić solą i pieprzem
• kieszonki napełnić szpinakiem lub pieczarkami , spiąć wykałaczką albo zwyczajnie zeszyć otwór, posypać pieprzem , przyprawą do kurczaka , czosnkiem granulowanym i majerankiem
• na rozgrzanym oleju smażyć kieszonki , aż się zrumienią , podlać odrobiną wody i dusić na małym gazie pod przykryciem do miękkości
Komentarze