Kieszonki drobiowe ze szpinakiem lub pieczarkami

4.5 (197 ocen)

  • 50 min

Kieszonki drobiowe to fajny , lekki i szybki obiad, nie tylko na niedzielę . Ładnie też wyglądają przekrojone na pół na półmisku z różnymi rodzajami mięs , podane na zimno, zawsze wzbudzają zainteres

  • 50 min

Składniki:

  • duża podwójna pierś z kurczaka , ½ kg szpinaku lub 30 dag pieczarek, cebula,sól,pieprz, przyprawa do kurczaka , majeranek , czosnek granulowany.
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki drobiowe ze szpinakiem lub pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • piersi delikatnie naciąć nożem w środku tak, aby zrobić głęboką kieszeń. Wychodzą dwie kieszonki
    • cebulę podsmażyć na oleju , dodać szpinak , przyprawić solą i pieprzem,krótko smażyć , odparować nadmiar wody .
    • pieczarki podsmażyć , przyprawić solą i pieprzem
    • kieszonki napełnić szpinakiem lub pieczarkami , spiąć wykałaczką albo zwyczajnie zeszyć otwór, posypać pieprzem , przyprawą do kurczaka , czosnkiem granulowanym i majerankiem
    • na rozgrzanym oleju smażyć kieszonki , aż się zrumienią , podlać odrobiną wody i dusić na małym gazie pod przykryciem do miękkości
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować