Kieszonki drobiowe z bobem, pieczarkami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyj, osusz, oczyść z błonek. Oprósz solą i pieprzem z obu stron. Każdy filet przetnij ostrym nożem wzdłuż (nie do końca) tworząc otwór- kieszeń. Odstaw w chłodne miejsce.
2.Bób ugotuj w posolonym wrzątku ok.12-15 minut. Osącz, ostudź i obierz z łupinek. Pieczarki oczyść, pokrój w kosteczkę, cebulę posiekaj. Podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem, ostudź. Następnie przełóż do miski razem z ugotowanym bobem i pokruszoną fetą. Przypraw do smaku solą i pieprzem i delikatnie przemieszaj.
3.Rozcięte filety nafaszeruj przygotowanym farszem i zepnij wykałaczkami. Podsmaż krótko z obu stron na rozgrzanym oleju i przełóż do naczynia żaroodpornego wraz z tłuszczem na którym się smażyły. Kieszonki piecz ok.30 minut w 180 st. Podawaj np.z ryżem i ulubioną surówką.
Komentarze