Kieszonka z szynki wypełniona pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mięso jest kruche i aromatyczne, a do tego ładnie się prezentuje :)

  • 60 min

Składniki:

  • gruby plaster szynki ok 200 g
    3 pieczarki
    1 cebula
    kilka gałązek pietruszki
    2 łyżki mąki
    sól, pieprz
    przyprawa do szynki
    słodka i ostra papryka
    curry
    olej
    ocet winny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Kieszonka z szynki wypełniona pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szynka w przyprawach 1. Szynkę przekroić tworząc kieszonkę. Obsypać przyprawami, również w środku, skropić olejem i octem. Odstawić do lodówki na godzinę.
  • 2. Pieczarki pokroić w plastry i obsmażyć z obu stron. Posypać solą i pieprzem. Kieszonkę w szynce nadziać pieczarkami i pietruszką. Oprószyć mąką.
  • 3. Cebulę zeszklić w rondelku, włożyć szynkę i obsmażyć z obu stron. Podlać wrzątkiem na wysokość 1-2 cm. Przykryć i dusić około 45 minut, do miękkości mięsa. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować