Kieszonka drobiowa faszerowana pęczakiem i ogórkiem

4.5 (195 ocen)

Pyszne sycące danie z dodatkiem kaszy, które udowadnia,ze kasza nie musi być nudna i może ładnie się prezentować, zapraszam:)

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    2 łyżki kaszy pęczak
    1/2 ogórka konserwowego
    1 cebula
    1 łyżka oleju
    2 łyżeczki majonezu
    1/2 łyżeczki majeranku
    sól,pieprz, przyprawa do kurczaka do smaku
    1 jajko
    1/2 szklanki bułki tartej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonka drobiowa faszerowana pęczakiem i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i zrobić nacięcie tworząc kieszonkę. Oprószyć ze wszystkich stron solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odłożyć do lodówki na czas przygotowania farszu.
  • 2. Kaszę ugotować do miękkości. Przelać ja zimną woda i zostawić do odciękniecia i ostudzenia. Cebule obrać, pokroić w małą kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć aż cebula delikatnie zbrązowieje i zmięknie. Ostudzić.
  • składniki farszu 3. Do miseczki przełożyć kaszę, dodać cebule oraz sól i majeranek. Wymieszać. Dodać majonez i dobrze wymieszać.
  • kieszonkę nafaszerować 4. Kieszonkę nadziać przygotowaną kaszą i ułożyć kawałki ogórka. Następnie panierować w jajku i bułce. Smażyć z obu stron na rumiano co chwilę obracając aby panierka się nie przypaliła.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować