Kieszonka drobiowa faszerowana pęczakiem i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć i zrobić nacięcie tworząc kieszonkę. Oprószyć ze wszystkich stron solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odłożyć do lodówki na czas przygotowania farszu.
2.Kaszę ugotować do miękkości. Przelać ja zimną woda i zostawić do odciękniecia i ostudzenia. Cebule obrać, pokroić w małą kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć aż cebula delikatnie zbrązowieje i zmięknie. Ostudzić.
3.Do miseczki przełożyć kaszę, dodać cebule oraz sól i majeranek. Wymieszać. Dodać majonez i dobrze wymieszać.
4.Kieszonkę nadziać przygotowaną kaszą i ułożyć kawałki ogórka. Następnie panierować w jajku i bułce. Smażyć z obu stron na rumiano co chwilę obracając aby panierka się nie przypaliła.
Smacznego!
Komentarze