Kieszenie kozaka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne danie ze schabu.

  • 30 min

Składniki:

  • NA 2 PORCJE:

    2 grube plastry schabu wieprzowego
    10 małych pieczarek
    dwa grube plastry sera żółtego
    2 łyżki musztardy kozackiej
    sól, pieprz

    bułka tarta, jajka do opanierowania
    olej do smażenia

    około 8 wykałaczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Kieszenie kozaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy gruby plaster schabu przekroić na pół, ale nie do końca , następnie rozłożyć i dobrze rozbić (powstanie dzięki temu kotlet o podwójnej powierzchni niż normalnie).
  • 2. Każdy kotlet posmarować łyżką musztardy, na połowę kotleta położyć porcję startych na grubej tarce i odparowanych wcześniej z wody pieczarek oraz na koniec położyć plaster sera.
  • 3. Kotlety złożyć na pół w tzw. kieszonkę i spiąć wykałaczkami. Obsypać z obydwu stron solą i pieprzem.
  • 4. Kieszonki obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Porady

Podawać z ziemniakami i surówką np. sałatą w śmietanie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Pieczarki Schab Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować