Kiełbaski zrolowane w bekonie

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni Bahamów

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - plasterki bekonu lub wędzonego boczku: 8 sztuk
    - musztarda: 4 łyżeczki
    - kiełbaski: 50 dekagramów
    - żółty ser w plasterkach: 15 dekagramów

Kiełbaski zrolowane w bekonie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski zgrillować na średnim ogniu. Przykroić wzdłuż na pół. Pomiędzy połówki włożyć plasterki sera i złożyć kiełbaskę. Plasterki boczku posmarować musztardą i owiną nimi kiełbaski. Spiąć wykałaczkami. Położyć na ruszcie i grillować aż boczek stanie się chrupiący, a ser się roztopi. Podawać np. z mieszanką sałat i chipsami ziemniaczanymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy