Kiełbaski z ananasem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Coraz chętniej wyręczam żonę w kuchni, choć każda potrawa to dla mnie wyzwanie. W sezonie, gdy aura dopisuje, często robimy sobie grilla. Szaszłyki są rewelacyjne.

Składniki:

  • ● 4 kiełbaski grillowe
    ● kilka plastrów ananasa
    ● 2 pomidory
    ● 4 grube plastry wędzonego boczku
    ● 1,5 łyżki masła
    ● czerwona i żółta papryka.
    Marynata: sok z 2 cytryn
    ● sól, pieprz
    ● pokruszony liść laurowy
    ● 3 łyżki płynnego miodu

Kiełbaski z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy. Z papryk
    i pomidorów usuwamy gniazda
    nasienne. Miąższ z ananasem
    i boczkiem kroimy w jednakowe
    kawałki. Na przemian z kiełbaskami
    pokrojonymi w plastry nabijamy na patyki. Składniki marynaty
    mieszamy. Polewamy
    szaszłyki. Wstawiamy do lodówki
    na 30 minut.
  • Kiełbaski z ananasem 2. Szaszłyki smarujemy roztopionym
    masłem. Pieczemy na
    grillu ok. 15 minut, obracając.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy