Kiełbaski w ostrej glazurze

0 (0 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Najczęściej na grillu pojawia się mięso wieprzowe. Podaję sposób na pyszną, pikantną wersję kiełbasek, które zaskakują swą prostotą i smakiem:)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kiełbasa śląska: 7 sztuk

    - ketchup pikantny: 1 szklanka
    - miód: 2 łyżki
    - sos sojowy: 2 łyżki
    - czosnek (ząbki): 2 sztuki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - imbir: 0.5 łyżeczki
    - chilli w proszku: 1 szczypta

Kiełbaski w ostrej glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kiełbaski w ostrej glazurze 1. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Połączyć go z pozostałymi składnikami glazury: keczupem, miodem, sosem sojowym, pieprzem, papryką, chili oraz imbirem. Dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na 15 min.
  • Kiełbaski w ostrej glazurze 2. Kiełbaski gęsto i dosyć głęboko ponacinać. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie, piec minutę. Zdjąć z grilla, obficie posmarować przygotowaną glazurą.
  • Kiełbaski w ostrej glazurze 3. Ponownie włożyć kiełbaski na ruszt i piec następne 8-10 min, często obracając i smarując glazurą.
    Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką ze świeżych warzyw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy