Kiełbaski po węgiersku

5 (154 ocen)

  • 20 min

Uwielbiam kiełbaskę w taki wydaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • kiełbasa,
    2 cebule,
    3/4 szklanki wody,
    1 listek bobkowy,
    3 ziela angielskie,
    sól,
    wegeta,
    1 łyżeczka mąki,
    2 łyżeczki ketchupu,
    1 łyżeczka przecieru pomidorowego,
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbaski po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kiełbaski po węgiersku 1. Kiełbaskę dzielimy na 2-3 mniejsze części. Każdą z kiełbasek nacinamy. Cebulę obieramy i kroimy w talarki.
    .
  • Kiełbaski po węgiersku 2. Na patelni lub w garnku rozgrzewamy olej, wkładamy kiełbaski i podsmażamy. Po chwili dodajemy cebulę, rozdzielamy ją w palcach. Całość smażymy do momentu aż cebula się zarumieni doprawiając solą i wegetą do smaku.
  • Kiełbaski po węgiersku 3. Kolejno do garnka wlewamy 1/2 szklanki wody. Dodajemy również ketchup i przecier pomidorowy, całość dokładnie mieszamy.
  • Kiełbaski po węgiersku 4. W 1/4 szklanki wody rozrabiamy mąkę. Tak przygotowany roztwór wlewamy do kiełbasek i całość szybko mieszamy. Chwilkę gotujemy aż sos zgęstnieje
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować