Kiełbaski po węgiersku

4.5 (188 ocen)

Czasami się zdarza, że po prostu brak mi pomysłu, czasu i także i pieniędzy na jakiś obiad typu "wow", wtedy z chęcią sięgam do kiełbasek po węgiersku. Kiełbaski są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu a ich smak - no cóż są na prawdę bardzo smaczne.

Składniki:

  • 4 kiełbaski np.śląskie (ok 500g)
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    4 średnie cebule
    pieprz ziarnisty kolorowy
    ziele angielskie
    2 papryczki chili suszone
    papryka ostra mielona
    sól, pieprz
    Łyżka oleju
    1/2 szkl. wody + 2-3 łyżki mąki
    ok 250 g czerwonej słodkiej papryki rożek
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbaski po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski przekrawamy na pół. W garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy kiełbaski. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i wrzucamy do kiełbasy, chwilę smażymy.
  • 2. Kiełbaski z cebulą zalewamy wodą. Zagotowujemy, dodajemypokrojoną w plasterki paprykę, koncentrat, ok 10 ziaren pieprzu, 3 ziarna ziela, pokrojone papryczki chili, i około 1/2 -1 łyżeczki papryki ostrej. Gotujemy.
  • 3. Do 1/2 szkl wody wsypujemy mąkę i mieszamy by nie było grudek, wlewamy do kiełbasek mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Węgierska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować