Kiełbaski koktajlowe w cieście francuskim

4.51 (156 ocen)

Jeśli nie macie zbyt wiele czasu na przygotowania sylwestrowe, polecam Was tą szybką i prostą w przygotowaniu przekąskę. Zatem życzę smacznego i udanej sylwestrowej zabawy !

Składniki:

  • 18 kiełbasek wieprzowych koktajlowych *
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 łyżka czarnuszki
Wystaw ocenę:

4.51 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Napoje

Kiełbaski koktajlowe w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kiełbaski koktajlowe w cieście francuskim
1. Schłodzone ciasto francuskie rozwijamy na blacie, kroimy na paski szerokości kiełbasek. Każdą kiełbaską owijamy ciastem, zlepiając dokładnie brzegi. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zlepieniem do blachy. Wierzch smarujemy wodą i posypujemy czarnuszką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C na 20 minut.

Porady

*użyłam brytyjskich kiełbasek koktajlowych widocznych na poniższym zdjęciu. Można je zastąpić dobrej jakości parówkami, choć nie wiem czy w Polsce takie istnieją. Kiełbaski, których użyłam mają dość intensywny smak. Jeśli zastępujecie je parówkami, warto wtedy dodać odrobinę ostrego sera żółtego np.ementalera. -przystawka zarówno na ciepło jak i na zimno smakuje doskonale -kiełbaski można podać z ulubionymi sosami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować