Kiełbaski jagnięce w sosie miodowo-musztardowym

4.48 (181 ocen)

  • 25 min

podawane z pieczonymi pomidorami posypanymi oscypkiem

  • 25 min

Składniki:

  • kilka długich, cienkich cielęcych kiełbasek lub gotowe zwinięte ''ślimaczki''

    sos miodowo-musztardowy:

    2 łyżki musztardy sarepskiej
    2 łyżki miodu
    łyżeczka soku z cytryny
    sól

    Dodatkowo:
    Kilka plasterków pomidora
    starty oscypek
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.48 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbaski jagnięce w sosie miodowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki sosu łączymy, kiełbaski smażymy na małej ilości oleju, Podczas smażenia polewamy je gotowym sosem i obtaczamy w nim. Pomidory kroimy w plastry, posypujemy oscypkiem i ziołami. Pieczmy 10 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
    Danie podajemy z pozostałym sosem.

Porady

Ja do sosu dodałam też odrobinę chrzanu. Jeśli ktoś nie zdobędzie oscypka,może dodać wędzony ser. Zamiast jagnięcych kiełbasek można użyć zwykłych, białych cienkich.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować