kiełbaska wegetariańska

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Kolorowa, słoneczna, lekka i zdrowa. Smacznego!

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - twaróg chudy: 40 dekagramów
    - ogórek kiszony: 2 sztuki
    - grzyby marynowane: 6 sztuk
    - papryka żółtka: 0.5 sztuki
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - cebula mała: 1 sztuka
    - ogórek świeży: 1 sztuka
    - żelatyna w proszku: 4 łyżeczki
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta

Kiełbaska wegetariańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody. Gdy napęcznieje podgrzać. Wszystkie warzywa i grzybki pokroić w drobną kostkę. Twaróg zmiksować, dodać warzywa, grzybki, przyprawy i żelatynę, ostrożnie wymieszać. Masę ułożyć na folii, uformować kiełbaskę, zawinąć i chłodzić w lodówce przez 2 godziny. Odwinąć i pokroić w plastry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy