Kiełbasa ziemniaczana

4.5 (186 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Polecam kiełbaski ziemniaczane.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 1,5 kg ziemniaków 2 łyżki mąki
    1 jajko
    1 cebula
    15 dkg boczku
    sól.pieprz niedźwiedzi
    2m jelit kalibrowanych

Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbasa ziemniaczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ily4el 1. Ziemniaki obrać, zmiksować z cebulą w blenderze. Boczek pokroić na drobno, usmażyć. Do masy ziemniaczanej dodać usmażony boczek, jajko, sól pieprz, mąkę. Dokładnie wymieszać. Następnie napełnić jelita , zawiązać końce. Przygotować formę 20x32 , posmarować tłuszczem, rozłożyć napełnione jelita, posmarować tłuszczem,nakłuwać igłą. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 60 min.

Porady

Jelita szybciej można napełnić maszynką do mięsa tak jak napełnia się kiełbasę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować