Kiełbasa z warzywami w sosie serowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sposób na wykorzystanie resztek w lodówce.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg dowolnej kiełbasy
    pół opakowania mieszanki warzyw zupa wiosenna
    pół krążka sera pleśniowego
    10 dag sera żółtego w kawałku
    pół opakowania małego jogurtu naturalnego
    pół czerwonej cebuli
    puszka kukurydzy
    2 łyżki mąki
    ulubione przyprawy do smaku

Kiełbasa z warzywami w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę razem z plastrami kiełbasy. Rumienimy. Zalewamy ok.200 ml wody wymieszanej z jogurtem naturalnym.Dusimy kilka minut.
    Ser pleśniowy kroimy w kostkę a ser żółty trzemy na tarce. Oba sery wrzucamy do kiełbasy z cebulą i rozpuszczonym z wodą jogurtem.
    Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
    Wrzucamy rozmrożoną mieszankę warzyw i kukurydzę.
    Gotujemy około 10 minut. Zdejmujemy z ognia i zagęszczamy potrawę dwiema łyżkami mąki. Dokładnie mieszamy.
    SMACZNEGO

Komentarze

Podobne przepisy