0,5 kg dowolnej kiełbasy
pół opakowania mieszanki warzyw zupa wiosenna
pół krążka sera pleśniowego
10 dag sera żółtego w kawałku
pół opakowania małego jogurtu naturalnego
pół czerwonej cebuli
puszka kukurydzy
2 łyżki mąki
ulubione przyprawy do smaku
Kiełbasa z warzywami w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę razem z plastrami kiełbasy. Rumienimy. Zalewamy ok.200 ml wody wymieszanej z jogurtem naturalnym.Dusimy kilka minut.
Ser pleśniowy kroimy w kostkę a ser żółty trzemy na tarce. Oba sery wrzucamy do kiełbasy z cebulą i rozpuszczonym z wodą jogurtem.
Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Wrzucamy rozmrożoną mieszankę warzyw i kukurydzę.
Gotujemy około 10 minut. Zdejmujemy z ognia i zagęszczamy potrawę dwiema łyżkami mąki. Dokładnie mieszamy.
SMACZNEGO
Komentarze