Kiełbasa z ananasem

4.5 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest łatwa i szybka. Domownicy wprost za nią przepadają. Znika ze stołu błyskawicznie!

Składniki:

  • 1/2 kg kiełbasy śląskiej
    8 średnich cebul
    1 koncentrat pomidorowy
    puszka ananasów
    2 puszki fasoli czerwonej
    1/2 l bulionu z kostki
    sól, pieprz
    2 łyżki bazylii
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbasa z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Dodajemy pokrojone cebule. Chwilę dusimy.
  • 2. Do kiełbasy wkładamy pokrojone w kostkę ananasy z sokiem. Dodajemy odcedzoną czerwoną fasolkę.
  • 3. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku. Na koniec wlewamy bulion. Gotujemy ok. 10 minut. Wsypujemy bazylię.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować