Kiełbasa pieczona w miodowym piwie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Chłopskie jadło ;)

  • 20 min

Składniki:

  • 2-3 kiełbasy (suche!)
    1 piwo miodowe
    1 łyżka miodu
    1 cebula
    1/2 słoiczka musztardy sarepskiej

Kiełbasa pieczona w miodowym piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę przecinamy w kratkę, tak jak te na grilla i układamy w żaroodpornym naczyniu. Cebulę kroimy w piórka i posypujemy nią kiełbasę.
  • 2. Do miski wlewamy piwo, dodajemy miód i musztardę, dokładnie mieszamy i wlewamy do naczynia z przygotowaną kiełbasą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 20 minut. Gotowe!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy