Smażona kiełbasa z cebulą

5 (163 ocen)

Czasami jak się nie ma czasu,to od czasu do czasu,z braku czasu można zjeść kiełbaskę na gorąco.....Mmmmmm pycha ;)

Składniki:

  • 2 śląskie kiełbasy ( oczywiście mozna więcej w zalezności ile jest osób)
    3 duże cebule
    5 gałązek nać pietruszki (posiekanej)
    1 łyżeczka papryka czerwona w proszku
    sól,pieprz kolorowy (wg.uznania)
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smażona kiełbasa z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym.Ponacinałam jej skórke i wtarłam w nią pół łyżeczki papryki czerwonej i popieprzyłam (odstawiłam)
  • 2. Cebulę obrałam pod bieżącą zimną wodą bo była strasznie piekąca (to jest też jeden ze sposobów na to żeby przy obieraniu cebula nie szczypała nas w oczy ;)) Następnie pokroiłam ją w grubsze krążki.
  • 3. Na patelni rozgrzałam troszkę oleju i wrzuciłam cebulę.Posoliłam ją,popieprzyłam i dodałam resztę papryki słodkiej czerwonej,posiekaną natkę .Przykryłam pokrywką i dusiłam do miękkości od czasu do czasu ją mieszając. Jak już była gotowa przełożyłam ją na talerz i przykryłam folią aluminiową.
  • Kiełbasa na Gorąco z Cebulą 4. Na tej samej patelni usmażyłam kiełbaski z obu stron i gotowe.

    Podałam z wczesniej uduszoną cebulą,pomidorem,musztardą i pieczywem...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować