Czasami jak się nie ma czasu,to od czasu do czasu,z braku czasu można zjeść kiełbaskę na gorąco.....Mmmmmm pycha ;)
Składniki:
2 śląskie kiełbasy ( oczywiście mozna więcej w zalezności ile jest osób)
3 duże cebule
5 gałązek nać pietruszki (posiekanej)
1 łyżeczka papryka czerwona w proszku
sól,pieprz kolorowy (wg.uznania)
olej do smażenia
Smażona kiełbasa z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym.Ponacinałam jej skórke i wtarłam w nią pół łyżeczki papryki czerwonej i popieprzyłam (odstawiłam)
2.Cebulę obrałam pod bieżącą zimną wodą bo była strasznie piekąca (to jest też jeden ze sposobów na to żeby przy obieraniu cebula nie szczypała nas w oczy ;)) Następnie pokroiłam ją w grubsze krążki.
3.Na patelni rozgrzałam troszkę oleju i wrzuciłam cebulę.Posoliłam ją,popieprzyłam i dodałam resztę papryki słodkiej czerwonej,posiekaną natkę .Przykryłam pokrywką i dusiłam do miękkości od czasu do czasu ją mieszając. Jak już była gotowa przełożyłam ją na talerz i przykryłam folią aluminiową.
4.Na tej samej patelni usmażyłam kiełbaski z obu stron i gotowe.
Podałam z wczesniej uduszoną cebulą,pomidorem,musztardą i pieczywem...
Komentarze