Kiełbasa chrzanowo buraczkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Kiełbaska świąteczna nie musi być nudna. Można ją podać z kremem chrzanowo buraczkowym. Polecam jako przekąskę na świątecznym stole. Na talerzu jest zielono tez i wiosennie.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kiełbasy białe
    2 jajka
    1 burak upieczony lub ugotowany mały
    130 g serka śmietankowego
    1 łyżeczka czubata chrzanu
    sól, pieprz
    rzeżucha, szczypior, natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Kiełbasa chrzanowo buraczkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasy kroję wzdłuż na pół, układam na folii aluminiowej zawijam i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 20 minut.W tym czasie gotuję jajka na twardo i studzę. Do wysokiego pojemnika przekładam połowę serka, dodaję chrzan, sól, pieprz, i żółtka. Miksuję blenderem. Na wystudzonych kiełbaskach za pomocą szprycy wyciskam krem chrzanowy. Do tego samego pojemnika przekładam resztę serka, dodaję białka, pokrojonego buraka obranego. Kawałek buraka zostawiam do dekoracji. Miksuję blenderem, doprawiam sola, pieprzem. Krem wyciskam za pomocą szprycy. Kiełbaski dekoruję rzeżuchą, natką i szczypiorkiem oraz kawałkami buraka.

Porady

Kiełbasę można też ugotować zamiast pieczenia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Chrzan Jajka Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować