Ketchupowe żeberka z rękawa

4.97 (191 ocen)

Pieczone żeberka w ketchupowej marynacie - coś pysznego ! Mięciutkie , soczyste i aromatyczne mięso rozpływa się w ustach a sos wytworzony podczas pieczenia idealnie pasuję do polania ziemniaków :)

Składniki:

  • 10 żeberek
    5 łyżek ketchupu pikantnego
    1 łyżka musztardy rosyjskiej
    2 łyżki oliwy
    1 łyżka przyprawy do żeberek
    1 łyżeczka soli i pieprzu
    1 łyżeczka ziół prowansalskich

    1 rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.97 (191 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Musy Dania główne

Ketchupowe żeberka z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym- wkładamy do rękawa.
  • 2. Do miseczki wlewamy ketchup, musztardę oliwę oraz przyprawy, mieszamy. Przelewamy do rękawa , "potrząsamy" by wszystkie żeberka zostały pokryte marynatą.
  • Zeberka 3. Wkładamy do blaszki , pieczemy ok 40 min w 180st. po tym czasie otwieramy piekarnik i rozcinamy rękaw , pieczemy następne 15 min.

Porady

Żeberka najlepiej zrobić dzień , lub parę godzin wcześniej i odstawić do lodówki by porządnie przeszły marynatą. Podajemy z ziemniakami lub kaszą gryczaną / jęczmienną i sałatka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować