Kergulena pieczona z pietruszką

4.49 (168 ocen)

Kergulena ma delikatne mięso,lecz jak dla mnie troszkę za suche . A druga sprawa to jest bardzo droga.Jednak wole halibutka ;)

Składniki:

  • 2 tuszki kerguleny (ja miałam 420g)
    sok z połowy cytryny
    1 garść drobno posiekanej pietruszki
    sól morska,pieprz świezo mielone wg.uznania
    olej do wysmarowania blaszki/naczynia
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Kergulena pieczona z pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby rozmrozić,umyć pod bieżącą wodą i osuszyc ręcznikiem papierowym. Każdą przekroić na pół w poprzek.
  • 2. Skropić sokiem z cytryny,posolić,popieprzyć z każdych stron i przełożyć na blaszkę wysmarowaną olejem. Porcje ryb posypać obficie natką.
    Przykryć folią aluminiową i schłodzić w lodówce około 1 godziny.
  • 3. Po tym czasie rozgrzac piekarnik (grzanie góra) do 180*C i piec 25 minut.
    Podawać z ulubionymi dodatkami . . .
    Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować