Keks z polewą czekoladową.

4.5 (173 ocen)

  • Łatwy

Piekę keksy bo to ciasto,które może dłużej poleżecz.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 30 dekagramów
    - jajka: 5 sztuk
    - cukier puder: 20 dekagramów
    - margaryna: 20 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - bakalie: 30 dekagramów
    - polewa czekoladowa: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Keks z polewą czekoladową. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakalie namoczyć w przegotowanej wodzie ok.20 minut - odcedzić i pokroic na mniejsze części.
    Utrzeć w makutrze wałkiem margarynę,dodając na zmianę po 1 jaku,trochę mąki i cukru oraz proszek do pieczenia na gładką masę.
    Bakalie oprószyć mąką,dodac do ciasta - wymieszać.
    Foremkę tzw keksówkę - wysmarować tłuszczem ,posypać bułką tartą lub wyłożyć pergaminem.
    Przełożyc ciasto i piec 50 minut w tem.190 stopni.
    Po upieczeniu i ostygnięciu ciasto możemy polać dowolna polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Cukier Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować