Keks z kandyzowaną skórką (mąka kukurydziana)

4.5 (176 ocen)

  • 60 min

Miał być keks na Święta.Był teraz :)Tak mi się zachciało, więc zrobiłam.Chociaż nie wykluczone, że na Święta też go zrobię.Pyszny jest...

  • 60 min

Składniki:

  • 220g mąki kukurydzianej

    200g oleju rzepakowego

    150g cukru trzcinowego nierafinowanego

    olejek waniliowy

    3 jajka

    sól

    1 łyżeczka sody

    100g skórek kandyzowanych

    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Keks Desery

Keks z kandyzowaną skórką (mąka kukurydziana) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej rzepakowy, cukier, jajka, kilka kropel aromatu i szczyptę soli utrzyj mikserem ok. 3 minuty.

    Dodaj mąkę wymieszana z soda, zmiksuj na najwyższych obrotach.

    Dodaj kandyzowane skórki owoców, wymieszaj dokładnie łyżką.

    Ciasto przelej do natłuszczonej foremki keksowej.

    Piecz w nagrzanych do 180st.C piekarniku ok. 40-45 minut.

    Gdy ciasto wystygnie, posyp cukrem pudrem.

Porady

Zamiast cukru trzcinowego możemy użyć zwykłego białego cukru bądź ksylitolu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować