Keks z bakaliami na serku homogenizowanym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Godny polecenia:)

  • 20 min

Składniki:

  • Dwie keksówki o wymiarach 10x30cm lub blaszka o wymiarach 15x25cm
    Ciasto:
    4 jajka
    1,5 szklanki cukru
    3 szklanki mąki
    0,5 szklanki śmietany 18%
    200g masła
    150g serka homogenizowanego waniliowego
    Sok i skórka otarta z jednej cytryny
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szklanki dowolnych bakalii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Keks Desery

Keks z bakaliami na serku homogenizowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, wbijając kolejno żółtka. Następnie dodawać po łyżce śmietany, serka, sok i skórkę z cytryny. Nie przerywając ucierania wsypywać partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodać bakalie. Ciasto mieszając łyżką połączyć z ubitymi na sztywno białkami. Piec do suchego patyczka ok. 40 – 50 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować