Keks tradycyjny

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ulubiony wypiek mojej mamy.

  • 15 min

Składniki:

  • • 250g mąki
    • 5 jajek
    • ¾ szklanki cukru
    • 1 Kostka margaryny
    • 1 Łyzeczka proszku do pieczenia
    • 100g suszonych owoców np. rodzynek
    • 50g orzechów
    • 100g skórki pomarańczowej
    • 1 łyzeczka spirytusu
    • 2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Keks Desery

Keks tradycyjny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzyj z cukrem.
  • 2. Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jajka.
  • Keks 3. Piecz w temp 150C do momentu aż się lekko przyrumieni.
  • 4. Gdy uzyskasz jednolitą, gęstą konsystencję wrzuć posiekane bakalie, wlej spirytus oraz olej i ponownie wymieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Orzechy Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować