keks pieczarkowo - warzywny

4.5 (174 ocen)

bardzo smaczny i kolorowy

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek

    2 cebule

    20 dag żółtego sera

    20 dag wędliny

    5 JAJEK

    1 czerwona papryka

    1 pczek natki pietruszki

    1/2 kostki masła

    20 dag mąki

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    pieprz, sól

Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Keks Przystawki

Keks pieczarkowo - warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić pokroić, cebulę obrać pokroić w kostkę paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Wszystko podsmażyć na odrobinie oleju, przestudzić. Natkę posiekać, ser żółty potarkować na tarce o dużych oczkach.

    Masło utrzeć z żółtkami , dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie stopniowo resztę składników.

    Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej keksówki. (moja miała 27 x 8 cm) Piec w temperaturze 180 stopni Celcjusza przez 1 h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować