Keks od Jagody

0 (0 ocen)

  • 20 min

To ulubione ciasto mojej siostry ciotecznej.

  • 20 min

Składniki:

  • 5 jajek
    25 dag mąki pszenej
    25 dag cukru pudru
    25 dag margaryny
    2 łyżki alkoholu
    zapach rumowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    bakalie

Keks od jagody - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakalie wymieszać z 2 łyżkami mąki, resztę mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Utrzeć margarynę z cukrem a następnie dodawać na przemian mąkę z proszkiem i jaja, nadal ucierając składniki. Na koniec dodać alkohol, esencję, bakalie i całość delikatnie wymieszać. Przełożyć do keksówki , piec ok. 50 min w temp. 180 stopni.

Porady

Można posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy