Kefirowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo lubię robić desery. Ten uwielbia cała moja rodzina

Składniki:

  • ● 1 l gęstego kefiru
    ● 50 ml śmietany 22-proc.
    ● 5 dag płynnego miodu
    ● cukier waniliowy
    ● 40 dag pomarańczy
    ● kilka łyżek cukru
    ● 25 ml likieru

Kefirowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę ubijamy chwilę
    z cukrem waniliowym.
    Kefir miksujemy z miodem.
    Dodajemy śmietanę, mieszamy.
    Wkładamy do zamrażalnika
    na 3 godziny.
    Co pół godziny mieszamy.
  • 2. Pomarańcze sparzamy
    i wyciskamy sok. Z 1 ścieramy
    skórkę. Sok gotujemy
    z cukrem. Gdy zgęstnieje,
    dodajemy skórkę. Studzimy
    i mieszamy z likierem.
    Polewamy lody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy