Kefirowa pianka

0 (0 ocen)

Smaczny i tani deser, wystarczy troszkę kefiru ze śmietanką oraz owocowa galaretka. Możemy ją podać z owocami mrożonymi, świeżymi, musem…

Składniki:


  • 400 g kefiru
    150 g śmietanki 30%
    1 galaretka owoce leśne
    Do podania:
    Borówki
    Cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Kefirowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Galaretkę rozpuścić w 100 ml wrzątku, dodać do niej kilka łyżek kefiru, wymieszać. Odstawić.

    Kefir i śmietankę ogrzać do temperatury pokojowej. Wlać do miski i zmiksować, aby masa się spieniła.

    Ciągle miksując, wlewać cienką strużką galaretkę, wstawić do lodówki. Gdy masa będzie gęstnieć, zmiksować ponownie, przelać do 4 szklaneczek, wstawić do lodówki do stężenia.

    Deser podawać posypany drobnymi owocami i cukrem lub polany musem owocowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Kefir Śmietanka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować