Keczup z cukinii

4.5 (161 ocen)

  • 60 min

Keczup z cukinii jest bardzo dobry do kanapek a też można dodać do sosu do spaghetti ,przepis dostałam od koleżanki

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 kg cukinii
    0,5 kg cukru
    0,5kg cebuli
    1szklanka octu
    200g koncentratu pomidorowego
    Pół łyżeczki ostrej papryki mielonej
    1łyżeczka czary
    pół łyżeczki pieprzu naturalnego
    1łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Keczup z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obrać ze skóry i wydrążyć z pestek.Cukinię i cebulę pokroić w kostkę wrzucić do garnka i zalać wodą aby pokrylo cukinię i cebulę,gotować asz zmięknie .Odstawić na 5h .
    Odlać wodę z cukinii i cebuli i blenderem zrobic papkę ,gotować jeszcze 20min .Połączyć resztę składników z cukinią i cebula i gotować jeszcze na małym ogniu 15min .Gorące wkładać do słoików .Smacznego

Porady

Ja uwielbiam ten keczup do kanapek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować