Kebaby

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam kebaby, więc często je robię.

Składniki:

  • ● 4 placki pita
    ● 60 dag łopatki
    ● przyprawa gyros
    ● olej.

    Sałatka:
    30 dag białej kapusty
    ● por
    ● ogórek
    ● 3 pomidory
    ● po 1 papryce czerwonej i żółtej
    ● sól
    ● pieprz
    ● ulubione przyprawy
    ● 4 łyżki oleju
    ● 2 łyżki octu
    ● keczup
    ● ulubiony dressing

Kebaby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone w paski mięso posypujemy przyprawą gyros i wstawiamy na noc do lodówki. Następnie smażymy.
  • 2. Kapustę, pora i papryki kroimy. Solimy i odstawiamy na 2 godz. Odciskamy sok, dodajemy pokrojone pomidory, ogórka, wlewamy olej i ocet. Doprawiamy.
  • 3. Przygotowane wg przepisu na op. placki napełniamy sałatką i mięsem, polewamy keczupem i dressingiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2009

Komentarze

Podobne przepisy