Kebabowe udka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Warto czasami skusić się na chrupiący, drobiowy obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • 4-5 udek kurzych

    ¼ szklanki oleju

    Przyprawa do kebaba

    Sól

    Pieprz

Kebabowe udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyj i osusz. Natrzyj obficie przyprawami i przełóż do lodówki. Marynuj przez kilka godzin. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego i posmaruj olejem z każdej strony. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz około godziny. Na 10-15 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywkę naczynia i pozostaw aż do zarumienienia udek. Możesz wtedy tez nieco podwyższyć temperaturę. Podawaj z puree ziemniaczanym i sałatką warzywną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy