600 g łopatki wieprzowej
300 czerwonej papryki
400 g obgotowanych kurek
2 łyżki przyprawy kebab shoarma
przyprawa w płynie do smaku
1 łyżeczka soli
1 cebula
1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego
1 op kaszki kuskus
500 ml bulionu
olej do smażenia
Kebabowa łopatka z kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łopatkę umyć, pokroić w paski.
Podsmażyć na oleju.
Dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i dalej podsmażać.
2.Od czasu do czasu podlewać odrobiną bulionu i dusić na małym ogniu.
Gdy mięso jest prawie miękkie dodać wszystkie przyprawy, kurki i pokrojoną w paski paprykę i dusić do odparowania bulionu około 10 minut.
Przygotować kuskus na pozostałym bulionie.
Podawać z surówką np. z kapusty pekińskiej.
Komentarze