Kebabowa łopatka z kuskusem

0 (0 ocen)

danie z kaszką kuskus

Składniki:

  • 600 g łopatki wieprzowej
    300 czerwonej papryki
    400 g obgotowanych kurek
    2 łyżki przyprawy kebab shoarma
    przyprawa w płynie do smaku
    1 łyżeczka soli
    1 cebula
    1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego
    1 op kaszki kuskus
    500 ml bulionu
    olej do smażenia

Kebabowa łopatka z kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę umyć, pokroić w paski.
    Podsmażyć na oleju.
    Dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i dalej podsmażać.
  • 2. Od czasu do czasu podlewać odrobiną bulionu i dusić na małym ogniu.
    Gdy mięso jest prawie miękkie dodać wszystkie przyprawy, kurki i pokrojoną w paski paprykę i dusić do odparowania bulionu około 10 minut.
    Przygotować kuskus na pozostałym bulionie.
    Podawać z surówką np. z kapusty pekińskiej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy