Kebabiki

4.5 (166 ocen)

  • 2 godz.

Zachwycają smakiem wszystkich nie zależnie od wieku,doskonałe na gorąco i na zimno ,w domu i w podróży.Rewelacja.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto:1/2 kg.mąki,2 jajka,1 łyżka masła roślinnego,1/2 kubka śmietany 18 %(200 ml),1 łyżeczka sody,1 łyżeczka czubata soli,1 i 1/2 łyżki octu. Farsz:filet z kurczaka,1 papryka czerwona,2 cebule,3 ząbki czosnku,3 ogórki kiszone,30 dkg.pieczarek,20 dkg.sera żółtego.
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Kebabiki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:zagnieść wolne ciasto jak na pierogi. Farsz:filet z kurczaka i cebule pokrojone w drobną kostkę oprószone przyprawą (czerwona do mies knorr) podsmażyć na niewielkiej ilości oleju,dodać rozdrobniony czosnek,Na koniec zdjąć z ognia i do ciepłego dodać ser starty na tarce.Wymieszać wszystko z pokrojonymi i ugotowanymi (15 min)pieczarkami .Na koniec do chłodnego farszu dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i ogórki .Dokładnie mieszamy. Ciasto wałkujemy jak na pierogi,wałkujemy i wykrawamy większe kółka Nakładamy farsz ,zlepiamy i smażymy na głębszym oleju jak faworki z obu stron na złoty kolor.

Porady

Wszystkie składniki do farszu najlepiej pokroić drobno a filet najlepiej sie kroi gdy jest delikatnie zamrożony.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Papryka Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować