Kebabczety - greckie mielone z grilla.

4.5 (190 ocen)

  • 15 min

Aromatyczna, grilowa wersja 'mielonych' przywieziona z Grecji.

  • 15 min

Składniki:

  • 60 dag mieszanego mięsa mielonego (najlepiej 2/3 baraniego lub wieprzowego i 1/3 wołowego),
    1 jajko,
    1 łyżka oregano,
    3 ząbki czosnku,
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Grill

Kebabczety - greckie mielone z grilla. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy mięso i dodajemy czosnek (wyciśnięty) wbijamy jajko, dodajemy oregano, sól i pieprz do smaku. Całość dobrze wyrabiamy na jednolitą masę. Gotową masę odstawiamy na godzinę do lodówki, aby składniki "się przegryzły".
  • 2. Ze schłodzonej masy wilgotnymi dłońmi formujemy małe wałeczki długości około8 cm. i mniej więcej2,5 cmgrubości. Układamy na aluminiowej tacce (chyba, że robimy na grillu elektrycznym to nie) i grillujemy, aż się usmażą i ładnie popieką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować