kebab z piersi kurczaka

4.5 (162 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Tą wersję kebaba uwielbia moja rodzina. Często ją robie bo smakuje tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 podwujne piersi z kurczaka
    przyprawa do kebaba
    duży ketchup
    duży majonez
    2 cebule
    5-6 ogurków konserwowych
    groszek konserwowy
    kukurydza konserwowa
    puł kapusty pekińskiej
    olej do smarzenia
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kebab z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawa do kurczaka. dodac olej(mniej więcej tyle aby puzniej na nim smarzyć) i odstawic na 2 godziny do lodówki. usmarzyć.
  • 2. W tym czasie pokroic kapustę pekińską następnie cebulę i ogórki w kostkę.keczup z majonezem wymieszac w miseczce.
  • 3. w naczyniu żaroodpornym ukladać warstwami: usmarzone cieple piersi z kurczaka-1/3sosu ketchupowo-majonezowego-cebula-1/2sosu-ogórki-groszek-kukurydza-ostatek sosu-kapusta pekińska. włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 10-15 min. podawac gorące

Porady

ja podaje kebaba z frytkami super połączenie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować