Kebab z kaszą i brokułem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój mąż lubi to danie też na zimno.

Składniki:

  • ● filet z kurczaka
    ● przyprawa kebab
    ● 10 łyżek kaszy jaglanej
    ● brokuł
    ● 2 łyżki masła
    ● 12,5 dag fety
    ● 4 łyżki majonezu
    ● 6 ząbków czosnku
    ● 1,5 łyżeczki ziół prowansalskich
    ● olej
    ● 4 łyżki śmietany 18-proc.
    ● sól, pieprz

Kebab z kaszą i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta kroimy w plasterki,
    smażymy, pod koniec posypując
    przyprawą kebab.
  • 2. Gotujemy kaszę bez soli.
    Przelewamy zimną wodą.
  • 3. Różyczki brokułu gotujemy
    bez soli. Smażymy na
    maśle i rozdrabniamy.
  • 4. Kaszę mieszamy z brokułem
    i fetą, dodajemy czosnek,
    śmietanę i majonez,
    doprawiamy. Podgrzewamy.
    Podajemy z mięsem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy