Kebab na frytkach.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki w kilka chwil domowy kebab na frytkach, bardzo syty i apetyczny.

  • 30 min

Składniki:

  • ugotowane mięso np. z nogi, skrzydełka, pierś(z obiadu)
    4 ogórki konserwowe
    4 papryki konserwowe
    sól,
    pieprz,
    5 średnich ziemniaków
    4 plasterki żóltego sera
    Sos czosnkowy:
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka śmietany
    2 łyżki nmajonezu
    Dodatkowo:
    kechup,
    przyprawa gyros,
    zioła prawosalskie,

Kebab na frytkach. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gyros 1. Ugotowane Mięso kroimy w małe kawałki do niego dodajemy starty na dużych oczkach żółty ser i posypujemy przyprawą do gyrosa. Ogórki i paprykę również kroimy w małe kawałeczki i posypujemy ziołami. .
  • frytki 2. Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki. płukamy. Smażymy frytki. Gdy już będą gotowe dodajemy mięso z serem oraz resztę przygotowanych warzyw. Doprawiamy do smaku wg uznania.
  • 3. Sos czosnkowy:
    Śmietanę i majonez mieszamy dodając do tego starty na małych oczkach czosnek. Mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy na koniec oraz kechupem. Smacznego.

Porady

Można dodać kapustę pekińską lub inne warzywa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy